Bisglicinat de Magneziu

magneziu bisglicinat beneficii

Ce este Bisglicinatul de Magneziu?

Bisglicinatul de magneziu este o formă de magneziu, care este un mineral esențial pentru corpul nostru. Atunci când vorbim despre „formă”, ne referim la modul în care este prezentat și absorbit de către corp. Acesta este legat de o substanță numită glicină, care este o parte naturală a proteinelor din corpul nostru.

bisglicinat-de-magneziu

Cum este format bisglicinatul de magneziu?

Din două componente principale: magneziu și glicină.

 • Magneziul: Este mineralul esențial care conferă beneficiile pentru sănătate. Magneziul este implicat într-o varietate de procese metabolice în corp, inclusiv funcția musculară, nervoasă și cardiovasculară.
 • Glicina: Este un aminoacid simplu, o componentă a proteinelor, care se leagă de magneziu pentru a forma bisglicinatul de magneziu. Glicina are, de asemenea, anumite efecte benefice pentru sănătate, inclusiv roluri în funcția cerebrală și relaxarea musculară.

Aceste două componente se combină pentru a forma bisglicinat de magneziu, care este o formă bine tolerată și ușor absorbită de către organism.

 

În plus, acesta poate să conțină și alte ingrediente, cum ar fi excipienți sau agenți de îngroșare, care sunt adăugați pentru a facilita procesul de fabricație și pentru a conferi suplimentului o formă adecvată de administrare, cum ar fi capsule, tablete sau pulbere. Aceste ingrediente adiționale sunt de obicei inofensive și sunt alese pentru a asigura stabilitatea și calitatea produsului final.

Este important să citiți întotdeauna eticheta produsului și să verificați lista de ingrediente pentru a vă asigura că nu există aditivi la care ați putea avea sensibilitate sau alergie.

 

magnesiu-bysglicinat formula

Beneficiile Magneziului Bisglicinat

Fiind una dintre cele mai bine absorbite forme de magneziu, bisglicinatul asigură o absorbție eficientă în organism, ceea ce îl face o opțiune populară pentru cei care doresc să beneficieze de proprietățile acestui mineral esențial.

 

Absorbție îmbunătățită
 • Absorbție îmbunătățită: Bisglicinatul de magneziu este una dintre cele mai bine absorbite forme de magneziu, ceea ce înseamnă că organismul îl poate utiliza mai eficient pentru a satisface necesitățile sale.
Absorbție îmbunătățită
sanatatea inimii
 • Sănătatea inimii: Magneziul este esențial pentru funcționarea normală a inimii și a sistemului cardiovascular, iar acest supliment poate ajuta la menținerea unei inimi sănătoase.
sanatatea oaselor
 • Sănătatea oaselor: Magneziul este esențial pentru sănătatea oaselor, iar consumul adecvat poate ajuta la menținerea densității osoase și la prevenirea osteoporozei.
sanatatea oaselor
relaxare musculara
 • Relaxare musculară: Magneziul ajută la relaxarea mușchilor, iar bisglicinatul de magneziu poate fi util în reducerea spasmele musculare și a tensiunii musculare excesive.
imbunatatirea somnului
 • Îmbunătățirea somnului: Poate ajuta la relaxarea sistemului nervos, facilitând astfel adormirea și îmbunătățind calitatea somnului.
imbunatatirea somnului
 • Gestionarea stresului și a anxietății: Poate ajuta la reducerea nivelului de cortizol, hormonul de stres, iar magneziu poate contribui la reducerea simptomelor de stres și anxietate.
 • Pentru sănătatea mintală: Consumul adecvat de magneziu este asociat cu o funcție cognitivă îmbunătățită și o stare de spirit mai bună.
 • Reglarea nivelului de zahăr din sânge: Poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la sensibilitatea la insulină, iar magneziul poate fi benefic pentru persoanele cu diabet sau prediabet.
Sprijin pentru digestie
 • Sprijin pentru digestie: Magneziul poate ajuta la relaxarea mușchilor tractului digestiv și la menținerea mișcării regulate a intestinului, contribuind astfel la sănătatea digestivă generală.
Sprijin pentru digestie

De ce este magneziul așa de important?

Pe lângă beneficiile enumerate anterior, magneziul poate avea, de asemenea, efecte pozitive asupra stării de spirit și a sănătății mentale.
Studiile au sugerat că magneziul poate juca un rol în reducerea:
 
 • anxietății;
 • depresiei;
 • stresului.
Acest mineral este implicat în reglarea nivelului de neurotransmițători precum serotonină și dopamine, care sunt implicați în reglarea stării de spirit.
 
La fel, magneziul poate fi util în menținerea sănătății cerebrale pe termen lung. Unele cercetări sugerează că magneziul ar putea fi legat de reducerea riscului de declin cognitiv și de boli neurodegenerative precum boala Alzheimer. Prin urmare, asigurarea unei cantități adecvate de magneziu în dietă ar putea fi benefică pentru sănătatea mentală și cognitivă.
 
bisgliciant de magnezium

Doza zilnică recomandată

Recomandările de NIH privind dozele zilnice de suplimente de magneziu pe cale orală, inclusiv forme cum ar fi citratul de magneziu, glicinatul de magneziu, malatul de magneziu și oxidul de magneziu, sunt :
 
 • Pentru copiii cu vârsta între 1 și 3 ani, se recomandă o doză de 65 mg.
 • Pentru copiii cu vârsta între 4 și 8 ani, se recomandă o doză de 110 mg.
 • Pentru persoanele cu vârsta de 8 ani și peste, se recomandă o doză de 350 mg.

Efectele secundare ale magneziului bisglicinat

Magneziul bisglicinat este considerat, în general, bine tolerat și are puține efecte secundare în comparație cu alte forme de magneziu. Cu toate acestea, în unele cazuri, pot apărea următoarele efecte secundare:
 
 • Tulburări digestive minore: Unele persoane pot experimenta disconfort abdominal, greață, diaree sau alte tulburări digestive minore după administrarea de magneziu bisglicinat. Aceste simptome sunt de obicei ușoare și trec de la sine în timp.
 • Somnolență sau oboseală: La unii oameni, consumul de magneziu bisglicinat poate determina somnolență sau oboseală.
 • Reacții alergice: În rare cazuri, pot apărea reacții alergice la magneziu bisglicinat, inclusiv mâncărime, erupții cutanate, umflături sau dificultăți de respirație.
 • Interacțiuni medicamentoase: Magneziul bisglicinat poate interacționa cu anumite medicamente, cum ar fi antibioticele, diureticele sau medicamentele pentru inimă. 

Pentru cine sunt contraindicate suplimentele de magneziu?

 • Persoanele cu insuficiență renală severă: Persoanele cu probleme grave de rinichi pot acumula magneziu în exces în organism, deoarece rinichii nu pot elimina eficient acest mineral. Acest lucru poate duce la complicații grave, cum ar fi hiperkaliemia sau hiperfosfatemie.
 • Persoanele cu tulburări cardiace sau renale grave: Pentru aceste persoane, administrarea de suplimente de magneziu poate afecta echilibrul electrolitic al organismului și poate agrava problemele cardiace sau renale.
 • Persoanele care iau anumite medicamente: Anumite medicamente, cum ar fi antibioticele, diureticele sau medicamentele pentru inimă, pot interacționa cu magneziul și pot provoca efecte nedorite sau pot reduce eficacitatea tratamentului.
 • Persoanele cu miastenie gravis: Acestea pot experimenta slăbiciune musculară excesivă dacă iau suplimente de magneziu, deoarece magneziul poate afecta funcționarea neuromusculară.
 • Persoanele cu alergii sau sensibilități la magneziu: Persoanele care au avut reacții alergice la magneziu sau care au sensibilitate la acest mineral ar trebui să evite suplimentele de magneziu sau să le ia sub supravegherea atentă a unui medic.

Întrebările comune despre bisglicinatul de magneziu

Care este diferența dintre Bisglicinatul de Magneziu și alte forme de magneziu?

– Bisglicinatul de magneziu are o absorbție mai bună și este mai ușor tolerat de către sistemul digestiv în comparație cu alte forme de magneziu.

Este recomandat pentru gravide?

– Este recomandat ca femeile însărcinate să discute cu medicul lor înainte de a lua orice supliment.

Când se ia magneziu bisglicinat?

– Acesta poate fi luat în orice moment al zilei, în funcție de preferințele și nevoile individuale ale persoanei care îl ia.

Pot atinge supradoza cu magneziu bisglicinat?

– Supradozarea este rară, deoarece organismul este capabil să regleze nivelul de magneziu în sânge și să elimine excesul prin rinichi.

– Cu toate acestea, consumul excesiv de magneziu poate duce la supradoză, cunoscută și sub numele de hiper-magneziu, care poate provoca simptome neplăcute sau chiar grave.

Cât timp se face tratament cu magneziu?

– Durata tratamentului poate varia în funcție de motivele pentru care este administrat și de răspunsul individual al pacientului la suplimentare.

Pentru ce este bun Magneziu Bisglicinat?

– Este benefic pentru sănătatea generală, având multiple roluri în organism. Acesta este util pentru relaxarea mușchilor, îmbunătățirea sănătății oaselor, susținerea sistemului nervos și reducerea stresului și anxietății.

– De asemenea, poate contribui la reglarea tensiunii arteriale și la menținerea unui ritm cardiac sănătos.

 

Magneziul bisglicinat este un supliment alimentar promițător, cu multiple beneficii pentru sănătate. Deși este disponibil fără prescripție medicală, este recomandat să discutați cu un medic înainte de începerea utilizării acestuia pentru a vă asigura că este potrivit pentru nevoile dumneavoastră individuale.

Website-ul folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe byolitic.ro, sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri.