Cum CBD-ul își face efectul?

efectele ulei cbd

Canabinoizii sau fito canabinoizii sunt capabili să interacționeze cu corpul și creierul uman prin intermediul sistemului endocanabinoid (SE). În timp ce THC-ul și ceilalți canabinoizi acționează direct asupra receptorilor canabinoizi din SE, CBD-ul acționează într-un mod ușor diferit.

cbd si sistemul endocaanabinoid

CBD-ul și sistemul endocanabinoid

În 1980 președintele Americii, Ronald Reagan a cheltuit zeci de milioane de dolari în studii care aveam drept scop să demonstreze că marijuana cauzează leziuni ale creierului și tulburări cognitive. Aceste studii, însă, nu au reușit să demonstreze această afirmație și, în schimb, a fost descoperit sistemul endocanabinoid. 

Sistemul endocanabinoid este o rețea complexă de receptori celulari și neurotransmițători care sunt responsabili de menținerea homeostaziei în organism. Receptorii canabinoizi sunt răspândiți în întregul corp, fiind găsiți în cele mai mari concentrații în sistemul nervos central și periferic și în sistemul imunitar. SE îmbunătățește comunicarea între toate aceste sisteme.

Sistemul endocanabinoid controlează, de asemenea, un spectru larg de funcții biologice cum ar fi somnul, dispoziția, controlul temperaturii, răspunsul imun, percepția durerii și a plăcerii, fertilitatea, memoria și pofta de mâncare. Ori de câte ori se întâmplă ceva cu sănătatea dvs., sistemul endocanabinoid eliberează canabinoizii săi naturali pentru a restabili echilibrul.

La unele animale, cum ar fi câinii, canabinoizii sunt făcuți din lipide, ca parte a sistemului nervos central și periferic. Ei sunt neurotransmițători, însemnând că aceștia transferă substanțele chimice în și în împrejurimea creierului unui câine.

beneficii cbdEfecte și beneficii

După cum am menționat și anterior, CBD-ul nu interacționează direct cu receptorii sistemului endocanabinoid (CB1 și CB2), în schimb, acesta stimulează SE să producă proprii canabinoizi. Suplimentar, acesta încetinește descompunerea lor prin inhibarea enzimei FAAH astfel endocanabinoizii stau în corpul nostru pentru mai mult timp.

CBD-ul operează pe 60 de căi moleculare diferite, afectând receptorii serotoninei, sistemul imunitar, receptorii vaniloizi și multe altele. Este un compus versatil, iar numărul de consumatori care îl utilizează la ordinea zilei, poate demonstra acest lucru.

CBD-ul este un canabinoid complex, iar interacțiunea acestuia cu sistemul endocanabinoid trebuie studiată în amănunt pentru a putea descoperi tot potențialul acestui compus.

Din fericire, oamenii de știință se aprofundează tot mai mult în studiile asupra canabinoizilor și este doar o chestiune de timp până când CBD-ul va fi folosit la nivel mondial.

Website-ul folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe byolitic.ro, sunteți de acord cu utilizarea de cookie-uri.